Esma Haddas

Kuva: Tero Kiiski

Esma Haddas (1976) os. Putkonen, on pernajalainen, kahden ratsastusta harrastavan lapsen äiti, kilparatsastaja ja hevosalan ammattilainen. Esma opettaa ratsastusta vuodesta 2000 alkaen omistamassaan Esman Ratsastuskoulussa ja pyörittää keskisuuren ratsutilan arkea yhdessä miehensä, maanviljelijä Johan Haddaksen kanssa.

Sveitsissä, hevostilalla työskentelyn ohella Esma opiskeli vesiväritekniikkaa Atelier Eggissä Zürichissä 1998-99. Hän on piirtänyt ja maalannut muotokuvia eläimistä sekä kuvittanut mm. koulukirjoja ja harrastanut kirjoittamista. Esma on kotoisin taiteilijaperheestä, isä on oopperalaulaja/kirjailija Marko Putkonen ja äiti toimittaja/ohjaaja Tuovi Putkonen.

"Hevoset ja niiden arkirutiinien selkeys ja säännöt antoivat jo lapsena minulle turvan, tilan hengittää ja eheytyä. Lapsuudenkodin lähellä Jepa Idmanin ratsastuskoulussa ja Ari Moilasen ravitallilla tutustuin taitaviin ja luotettaviin hevosihmisiin. Tarundian löysin, kun menetin ensimmäisen rakkaan hoitohevoseni Lady Lin. Lady Li kosketti minun lapsensieluani, oli ystäväni ja avasi minulle tien hevosten valtakuntaan."

Osta Esma Haddaksen kirjat Kvalitin verkkokirjakaupasta!

Kirjailijan tuotantoa: